Saltar a continguts

AGRUPAMENT ESCOLTA "BELLA IESSO"

Navegació

Menú principal

Notícies

07/03/2011
Carnaval a Guissona
Imatge de complement Ampliar imatge

El dissabte passat, com en molts altres llocs, a Guissona es va celebrar el Carnestoltes.
El matí va començar amb el tradicional concurs de truites en el qual van participar diverses associacions de la vila. Val a dir que aquest any hi ha hagut menys participació de l’esperada, però per contra la plaça era plena de gom a gom gràcies a la música de l’Oriol Canal i l’espectacle que els de la Bakanal ens van oferir.
Entre els premis que es van atorgar, els margeners van guanyar el de millor gust. El de la pitjor truita va ser pels de Creu Boja i el de L’AEiG Bella Iesso es va quedar amb el de la millor presentació.

A dos quarts de sis de la tarda les diverses comparses van sortir al carrer per tal de continuar la festa. Els Un, dos, tres, kuà van ser els encarregats d’obrir pas a la rua d’enguany. Aquesta va ser protagonitzada per tres carrosses i sis comparses, les quals van desfilar des de la plaça Bisbe Benlloch fins a la plaça Vellplà on el jurat, format per cinc botigueres, valorava la vestimenta, l’enginy i l’actuació.
Destaquem que per part de l’AEiG Bella Iesso ha estat el primer any que hem participat del Carnestoltes amb la realització d’una carrossa. La motivació i la implicació que els nens/es van mostrar en tot moment i l’empenta dels caps van fer possible la construcció del vaixell pirata.
La tarda va concloure amb una sardinada popular i l’entrega dels diplomes per a la participació a la rua el premi a la millor carrossa.

Creiem que aquest any s’ha fet un pas més per a que en un futur proper puguem gaudir d’un Carnestoltes comparable al d’altres poblacions veïnes.